Selvom de fleste mennesker er fokuseret på deres sengetidsrutiner, er god søvnhygiejne vigtigere. Udtrykket søvnhygiejne er en samling af aktiviteter, vi udfører i løbet af dagen, der kan påvirke kvaliteten af vores nattesøvn. God søvnhygiejne hjælper dig med at have mindre søvngæld og mere energi til den næste dag. Hvis du ikke får nok hvile, kan dårlig søvnhygiejne føre til en ond cirkel. En kop kaffe om eftermiddagen kan hjælpe dig med at holde dig vågen efter din sengetid.

Dit sovemiljø er lige så vigtigt som dine søvnvaner. For at få en god nats søvn er både en behagelig madras og en behagelig seng afgørende. En regelmæssig søvn- og vågenrutine er vigtig for at regulere din krops døgnrytme. Du bør undgå at deltage i aktiviteter, der kan forstyrre din søvn. For at hjælpe dig med at sove bedre skal du begrænse den tid, du bruger på din computer efter kl. 21.00.

Selvom det ikke er den bedste måde at løse dine søvnproblemer på, kan god søvnhygiejne forbedre din søvnkvalitet. Søvnforstyrrelser kan for eksempel indikere underliggende medicinske tilstande. Hvis du har mistanke om, at du kan have en søvnforstyrrelse, skal du se en læge til behandling – læs evt. mere på sleepzone.dk. Disse tilstande kan behandles, hvis de fanges tidligt.

Du bør også begrænse dit koffeinindtag før sengetid. Koffein er kendt for sine stimulerende virkninger og kan forstyrre dyb søvn. Koffein kan også forårsage kronisk smerte og rastløse bensyndrom. Kaffe kan også forblive i din krop i mange timer, efter at du har drukket det. Du kan få en bedre nattesøvn, hvis du begrænser dit koffeinindtag. Dette er hjørnestenen i god søvnhygiejne.

Et godt tip til at forbedre din søvn er at planlægge en aftenvind. Det er en fantastisk måde at komme i seng på ved at slappe af i dit sind med aktiviteter, der bremser, snarere end at vække det. Du kan bruge RISE til at sikre, at du ikke går glip af det. Du kan føje dine yndlingsvaner til appen og modtage notifikationer, når det er tid til, at du slapper af. Dette vil minde dig om at få god søvn hver nat.

God søvnhygiejne er vigtig for dit mentale og fysiske velbefindende. Du er mere tilbøjelig end nogensinde til at føle dig træt, irritabel og grouchy, hvis du ikke overholder disse retningslinjer. Din mentale sundhed og produktivitet kan blive påvirket af mangel på søvn, hvilket i sidste ende kan føre til et fald i din produktivitet og ydeevne. For at være sund og glad skal du have god søvnhygiejne. Hvis du ikke får nok søvn, så tag et kig på, hvad dine sovevaner er, og foretag nogle ændringer.